https://ua-electro.com


Компанія GM 

представила перший серійний електрокроссовер 

Cadillac Lyriq.





    Навесні бренд General Motors оголосив, що відтепер бере курс на електрифікацію, і Lyriq стане першою ластівкою бренду, що летить в чисте майбутнє. Крім того, в електромобілі вперше буде випробувана нова платформа — модульна Ultium EV, яку GM розробила для всіх своїх електромобілів.

    Тоді ж стало відомо, що ціна Lyriq буде починатися від 60 тисяч доларів, акумулятор на 100 кВт * год подаватиме на задні колеса 340 к. с., і його вистачить на 480 км. Повнопривідна версія з'явитися згодом. У продажу Lyriq з'явиться в першому кварталі 2022 року.

«Кадилаки» завжди були просторими, а тепер плоска батарея дозволила дизайнерам ще збільшити внутрішній простір автомобіля. Салон виглядає так, як і належить цьому бренду: комфортабельно та дорого. Класичне вікно замість даху візуально збільшує салон, а для дуже сонячної погоди передбачений знімний ковпак.

 

Переднього багажника немає — місце зарезервовано під зарядний пристрій і потенційний повний привід, та й задній цілком місткий.

Аеродинамічний козирок з повітряними каналами, що нависає над заднім склом захищає від опадів під час руху. Наскільки добре він працює — покаже час.

Панель управління в цілому зберегла традиційний для «Кадилака» вид: масивний сенсорний екран, частина кнопок цифрова, частина залишилася механічної. Швидше за все, компанія не хотіла відлякати старих прихильників бренду занадто радикальним редизайном.

Поки у електромобіля дві колірні схеми: «шовковий сталевий металік» та «зірково-чорний металік» зовні та колір «холодного сірого неба» або «нуар» — для салону.

Джерело hightech.plus


Коментарі

Популярні публікації