https://itsider.com.ua/vartist-elektromobiliv-mozhe-zmenshytysya-zavdyaky-novij-unikalnij-tehnologiyi/

Вартість електромобілів може зменшитися завдяки новій унікальній технології

Вартість електрокарів може впасти завдяки спеціальній технології.

Дешевша і безпечна альтернатива, яка називається літій-залізо-фосфатними батареями (LFP), може виявитися кращим варіантом.

Так, університетська команда штату Пенсільванія нагрівала LFP-батареї до 60 градусів і підтримувала цю температуру. У такому режимі батареї працювали краще, ніж два стандартних типу нікелевих батарей, що працюють за більш низьких робочих температурах. Наразі виробники електромобілів віддають перевагу батареям на основі нікелю, тому що такі батареї мають більш високу щільність енергії. Це означає, що вони забезпечують електромобілю більший пробіг на одній зарядці.

Утім, в університеті показали, якщо розігріті батареї LFP заряджаються часто, але частково (це можна зробити лише за 10 хвилин, прим.), то електромобілі з літієвими батареями можуть долати великі відстані. Такий підхід до зарядки може бути більш безпечним, ніж повна зарядка нікелевої батареї, тому що в останньому випадку вони можуть нагрітися до температур, під час яких може виникнути пожежа.

Хоча для нагріву LFP-батарей буде потрібна додаткова енергія, проте “гаряча“ літієва технологія дає переваги в продуктивності, які повинні переважити будь-які додаткові витрати, вважають дослідники.

https://itsider.com.ua


Коментарі

Популярні публікації