http://surl.li/frmeu

Топ-10 американських розкішних автомобілів, які можуть легко конкурувати із своїми європейськими суперниками



Американські автовиробники часто асоціюються з олійниками, але ці американські бренди створюють конкуренцію на ринку розкішних автомобілів.

Здебільшого американські автовиробники є повною протилежністю до своїх європейських конкурентів. У той час як європейські автовиробники, такі як Mercedes-Benz та Rolls-Royce, мають репутацію автовиробників класу люкс та спортивних автомобілів для багатих, американські автовиробники більше процвітають, виробляючи недорогі автомобілі великого обсягу для людей з обмеженим бюджетом.

Однак, це не завжди так. З роками американські бренди, такі як Cadillac і Lincoln, удосконалювалися у створенні автомобілів класу люкс, і тепер вони мають моделі, які безпосередньо конкурують з європейцями і в деяких випадках навіть виграють. З урахуванням сказаного, ось деякі з 10 кращих американських автомобілів класу люкс.

10. Lucid Air Sapphire

За останнє десятиліття американська автомобільна промисловість зарекомендувала себе як лідер на ринку електромобілів, завдяки зусиллям Tesla. Успіх Tesla надихнув підприємців на створення конкуруючих компаній, і Lucid став одним із найбільш перспективних брендів. Перший автомобіль Lucid – Air, і він уже входить до кращих електромобілів 2023 року.

Air пропонує чудовий стиль, гарний інтер’єр з використанням передових технологій та високоякісних матеріалів, а також неперевершений асортимент. Є навіть нова версія Sapphire, тримоторна система потужністю 1200 л. дозволяє їй розганятись до 100 кілометрів на годину менш ніж за 2 секунди.

9. Cadillac Escalade

Cadillac виробляє автомобілі з 1900-х років, що робить його одним із найуспішніших брендів GM. Cadillac починався як люксовий підрозділ GM, і з роками він виріс та став шановним люксовим брендом у всьому світі. Найрозкішнішим автомобілем у поточній лінійці Cadillac є Escalade.

Дебютувавши у 1998 році, Escalade став першим виходом Cadillac на ринок позашляховиків і мав величезний успіх. Escalade тепер у своєму п’ятому поколінні і продовжує пропонувати агресивний зовнішній вигляд, високотехнологічні функції та розкішний інтер’єр, облицьований деревом, шкірою, сатинованими металами та дизайнерськими тканинами.

8. Tesla Model S Plaid

У 2012 році Tesla прийняла одне з найкращих рішень, коли представила свій перший серійний автомобіль – Model S. Модель S викликала фурор в автомобільній промисловості завдяки своєму чудовому дизайну, мінімалістичному інтер’єру та електричній трансмісії з пристойним запасом ходу. Успіх Model S надихнув Tesla на створення інших моделей електромобілів, а також започаткував електричну революцію для всієї галузі.

У 2021 році Tesla представила найекстремальнішу версію Model S – Plaid. Завдяки новій тримоторній системі потужністю 1020 л. Model S Plaid стала “найшвидше розганяючим” автомобілем у світі.

7. Lincoln Navigator Black Label

Люксовий бренд Ford Lincoln багато років відставав від Cadillac, але є одна модель, яка допомагала компанії залишатися в бізнесі протягом останніх двох десятиліть, – Navigator. Navigator – це великий розкішний позашляховик на базі Ford Expedition, який зараз є однією з небагатьох моделей Lincoln, які все ще знаходяться у виробництві.

Navigator – це гігантський автомобіль зі спокійним салоном, обробленим високоякісними матеріалами, і орієнтованими на комфорт функціями, такими як 30-позиційні сидіння з функцією масажу. Верхня обробка Navigator – Black Label, а ціна в 111 000 доларів робить її найдорожчою серійною моделлю Ford за всю історію.

6. Cadillac CT6

Серія Cadillac CT подарувала нам багато чудових автомобілів за останні два десятиліття. Якщо вам потрібний найрозкішніший автомобіль, то CT6 – це те, що вам потрібно. CT6 випускався з 2016 по 2020 рік і був конкурентом Cadillac таким автомобілям, як BMW 5-ї серії та Mercedes-Benz E-Class.

CT6 був першою задньопривідною повнорозмірною моделлю Cadillac з часів Fleetwood 1990-х років випуску, і він забезпечив все, на що чекають шанувальники Cadillac класу люкс, і потужність до 550 к.с. для моделей 2019 та 2020 років випуску. На жаль, Cadillac припинив випуск CT6 у 2020 році, але, як ви побачите далі у цьому списку, його заміна виправдовує очікування.

5. Rivian R1S

Останні п’ять років були захоплюючими для Rivian, починаючи з підписання вигідної угоди з Amazon і до представлення своєї першої в історії моделі – R1T. Перемоги Rivian продовжують накопичуватися, оскільки компанія нещодавно розпочала постачання своїх довгоочікуваних R1S.

R1S – друга модель Vivian, яка виходить на ринок розкішних електричних позашляховиків. R1S поділяє свою платформу та елементи дизайну з R1T – по суті це позашляхова версія R1T. Топова комплектація R1S забезпечує запас ходу до 660 кілометрів та потужність 700 к.с.

4. Cadillac Celestiq

Однією з причин, через яку Cadillac вирішив відмовитися від вищезазначеного CT6, є переобладнання виробничих потужностей у Детройті/Хамтрамці для виробництва електромобілів. Cadillac і GM загалом рухаються до повної електрифікації модельних рядів, і наступник CT6, Celestia, дає нам уявлення про захоплююче майбутнє компанії.

Celestia – це повністю електричний розкішний седан, який замінить CT6 як флагманський седан Cadillac. Celestial має ультрафутуристичний дизайн, схожий на те, що можна побачити у науково-фантастичних фільмах. Celestia значною мірою слідуватиме моделі Rolls-Royce, де клієнти розробляють свій власний автомобіль на замовлення, а потім невелика команда висококваліфікованих майстрів збирає його вручну. При ціні близько 300 000 доларів Celestial увійде до найдорожчих американських автомобілів.

3. Jeep Grand Wagoneer

Перше, що спадає на думку більшості любителів позашляховиків, коли вони чують слово “джип”, – це потужні позашляховики, такі як культовий Wrangler. Однак нещодавно бренд представив великий повнорозмірний позашляховик, в якому більше уваги приділяється розкоші, ніж позашляховим можливостям Grand Wagoneer.

Grand Wagoneer пропонує просторий салон з трирядними сидіннями та всіма видами висококласних функцій, включаючи елементи з натурального дерева, внутрішнє підсвічування салону та безліч інших функцій.

2. 2017-2020 Lincoln MKZ

До того, як Lincoln вирішив зосередитися виключно на виробництві розкішних позашляховиків, MKZ, можливо, був найбажанішою моделлю. MKZ – це середньорозмірний розкішний седан, що випускався з 2005 по 2020 рік у двох поколіннях.

У 2017 році Lincoln зробив капітальний рестайлінг MKZ, в результаті якого були змінені фари та решітки радіатора, що надало автомобілю фантастичного вигляду. Оновлений MKZ також отримав новий 3,0-літровий V6 із подвійним турбонаддувом потужністю до 400 кінських сил, що надавало йому чудову продуктивність.

1. Cadillac CT5-V Blackwing

Якщо ви шукаєте розкішний автомобіль, але все ще хочете приголомшливих характеристик на дорозі, у Cadillac є ідеальний автомобіль для вас – CT5-V Blackwing. CT5-V Blackwing – це високопродуктивна версія розкішного седана середнього розміру від Cadillac, і вона чудова.

CT5-V Blackwing зберігає дизайн звичайного C5, але під капотом ховається монстр. Він оснащений потужним 6,2-літровим двигуном V8 з наддувом, що видає 668 кінських сил, та іншими удосконаленнями, такими як шестиступінчаста механічна коробка передач та карбон-керамічні гальма Brembo. Маючи максимальну швидкість до 335 кілометрів на годину, CT5-V є одним з найшвидших автомобілів, коли-небудь створених GM.

Джерело: uamotors.com.ua

Коментарі

Популярні публікації