Заняття:    Ознаки нерегульованих перехресть.

                    Особливості регулювання дорожнього руху на                                нерегульованих перехрестях.

                     Проїзд нерегульованих перехресть.

         

Перехрестя  ‑ місце перехрещення, прилягання або розгалуження доріг на одному рівні, межею якого є уявні лінії між початком заокруглень країв проїзної частини кожної з доріг.

Невважається перехрестям місце прилягання до дороги виїзду з прилеглої території;

Нерегульовані перехрестя

 

До нерегульованих належать ті перехрестя, на яких відсутні регулювальники, світлофори або світлофори працюють у режимі миготіння жовтого сигналу, чи є вимкнутими.


Переглянути відео за посиланням: https://cutt.ly/ghq0EGS

 

*    На перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається по другорядній дорозі, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного перехрещення проїзних частин по головній дорозі, незалежно від напрямку їх подальшого руху.


*    На перехресті рівнозначних доріг водій нерейкового транспортного засобу зобов'язаний дати дорогу транспортним засобам, що наближаються праворуч, крім перехресть, де організовано круговий рух.


 


 


 


Цим правилом повинні керуватися між собою і водії трамваїв.

На будь‑якому нерегульованому перехресті трамвай, незалежно від напрямку його подальшого руху, має перевагу перед нерейковими транспортними засобами, що наближаються до нього по рівнозначній дорозі.


На перехресті з круговим рухом перевагу завжди має той транспортний засіб, який рухається по кругу, якщо тільки  не встановлено додаткових знаків,котрі регулюють порядок та черговість руху,або регулювальник мне подає сигнали, що встановлюють порядок руху


*    Перед поворотом ліворуч і розворотом водій нерейкового транспортного засобу зобов'язаний дати дорогу трамваю попутного напрямку, а також транспортним засобам, що рухаються по рівнозначній дорозі в зустрічному напрямку прямо чи праворуч.


Цим правилом повинні керуватися між собою і водії трамваїв.

*    Якщо головна дорога на перехресті змінює напрямок, водії транспортних засобів, які рухаються по ній, повинні керуватися між собою правилами проїзду перехресть рівнозначних доріг.


Цим правилом повинні керуватися між собою і водії, які рухаються по другорядних дорогах.




*    Якщо неможливо визначити наявність покриття на дорозі (темна пора доби, грязь, сніг тощо), а знаки пріоритету відсутні, водій повинен вважати, що перебуває на другорядній дорозі.

 


 

Закріпити свої знання переглянувши відео за посиланням: https://cutt.ly/Ghq0XQz

Перевірити свої знання за посиланням:

https://cutt.ly/Whq0sLD

https://cutt.ly/0hq0gsg

https://cutt.ly/Dhq0jeG

https://cutt.ly/Shq0zJo

 

Коментарі

Популярні публікації