https://bizua.org


Aston Martin готує електричні спорткар і кросовер



Aston Martin Rapide E

Aston Martin готує дві повністю “зелені” моделі-спорткар і кросовер, збірка яких почнеться в 2025 році. Про це в інтерв’ю газеті Financial Times повідомив головний акціонер британської марки, канадський мільярдер Лоуренс Стролл.


Раніше повідомлялося, що перший електромобіль Aston Martin побачить світ не пізніше 2026 року, проте тепер Стролл згадав відразу дві «батарейні» моделі. За його словами, електричний спорткар інженери марки постараються зробити схожим на машини з традиційним двигуном внутрішнього згоряння-зокрема, на DB11. Модель отримає переднє розташування мотора і, ймовірно, Привід на задні колеса.


Одночасно зі спорткаром на ринку з’явиться ще одна новинка Aston Martin – повнопривідний кросовер з електричною силовою установкою. Дизайн обох автомобілів поки не затвердили, сказав Стролл, проте вже відомо, де налагодять збірку: спорткари будуть виробляти в британському Гейдоні, де знаходиться штаб-квартира Aston Martin, а кросовери – на фабриці в Уельсі.


Ймовірно, електромоторами і акумуляторами з новинками поділиться Mercedes-Benz, що володіє 20-відсотковою часткою британського автовиробника. Стролл зазначив, що Aston Martin вже знаходиться попереду майбутніх конкурентів за рахунок партнерства з німецьким гігантом. При цьому британці поки не випустили жодного електрокара або гібрида.

Що стосується ключових відмінностей від суперників і електричних “Мерседесів”, то, за словами Стролла, вони будуть полягати в “наших прекрасних кузовах, підвісці, динаміці і індивідуально оформлених інтер’єрах”.

Коментарі

Популярні публікації