https://uamotors.com.ua

ЕКСПЕРТИ ПЕРЕРАХУВАЛИ П’ЯТЬ ОСНОВНИХ ПОМИЛОК, ЯКІ ДОПУСКАЮТЬ ВОДІЇ НАВЕСНІ

0
8

Експерти перерахували п’ять основних і небезпечних помилок, які допускають водії при підготовці авто до весни. Намагатися потрібно не менше, ніж в ході «модернізації» автомобіля перед зимою.

Найбільш примітивним прорахунком фахівці називають відмову від перевірки стану клем акумулятора. За час зими вони ризикують сильно окислюватися на тлі впливу реагентів. Електричний контакт пошкоджується, що позначається на процесі заповнення заряду і запуску силової установки. Зазвичай вирішити проблему допомагає зачищення клеми за допомогою дрібної наждачки.

Ряд автомобілістів не перевіряють рівень холодоагенту в системі кондиціонера. При його дефіциті кліматична система ризикує просто вийти з ладу. Холодоагент служить в тому числі з метою охолодження і змащування компресора. Якщо той перегріється, доведеться витрачатися на заміну, що обійдеться недешево.

Залишати без уваги не варто і клеми генератора. Оскільки останній знаходиться близько до землі, часто страждає від солоної води. Через окислення контактів виникають труднощі з зарядом акумулятора.

З приходом весни багато водіїв забувають перевірити повітряний фільтр. Як правило, після зими він потребує заміни, адже пошкоджується при експлуатації в умовах бруду. Від браку уваги з потеплінням страждає і радіатор охолодження двигуна. Є ризик при сильній спеці, наприклад, при простоюванні в пробці, раптового «закипання» транспортного засобу.

https://uamotors.com.ua/articles/45143

Коментарі

Популярні публікації