Кабінет Міністрів України постановою від 14 липня 2021 р. № 721 вніс зміни до Правил дорожнього руху


Кабінет Міністрів України постановою від 14 липня 2021 р. № 721 вніс зміни до Правил дорожнього рухуПередусім в них з'явиться новий термін "дорожня станція патрульної поліції". Його пояснення наступне: позначена дорожнім знаком 6.10 ділянка місцевості поблизу проїзної частини дороги з розташованою на ній будівлею або іншою спорудою, призначеною для перебування в ній поліцейських патрульної поліції під час несення ними служби. Відповідно у ПДР буде й новий дорожній знак - "Дорожня станція патрульної поліції". 



Знак прийшов на зміну знаку "Пост ДАІ".

Також у підрозділі "Інформаційно-вказівні знаки" змінили вигляд інформаційно-вказівного знаку "Покажчик загальних обмежень швидкості".




Також, як повідомляв «Главком.Техно», восени 2021 року набувають чинності нові стандарти безпеки у частині «Безпека дорожнього руху. Знаки дорожні».

Будуть запроваджені нові дорожні знаки та таблички:

«Автозаправні/Електрозарядні станції»;
«Місце для зарядки електромобілів»;
«Платна дорога»;
«Кінець платної дороги».
Стандарт доповнено знаками щодо прикордонної смуги, а також доповнено графічними матеріалами для уникнення неоднозначного трактування принципу встановлення та застосування кількох дорожніх знаків на одній опорі.


Нові дорожні знаки в Україні
Крім цього додано новий розділ, де вказано, як розміщувати знаки на щитах та фонових щитах та введено окремий дорожній знак для позначення діагональних пішохідних переходів на перехрестях.

Зміни торкнуться і велосипедної інфраструктури. Діючі буде доповнено новими знаками та табличками до дорожніх знаків, які регулюють рух велосипедистів.

Змінено знаки індивідуального проектування. В цій частині змінено шрифт, форма стрілок та введено символи для позначення центру населеного пункту, річки. 



Повний текст читайте тут:
 https://glavcom.ua/techno/auto/v-ukrajini-zminyuyut-dorozhni-znaki-shcho-treba-znati-vodiyam-769095.html


Коментарі

Популярні публікації