https://mind.ua


Виробник електропікапів Rivian вдруге переніс поставки перших машин через нестачу чипів

Однак компанія збирається випустити свій електропікап першою з-поміж інших автовиробників

Виробник електропікапів Rivian вдруге переніс поставки перших машин через нестачу чипів
фото Rivian

Виробник електропікапів Rivian переніс поставки свого першого електричного пікапа R1T і позашляховика R1S через «наслідки пандемії» і світову нестачу напівпровідникових чипів, повідомляє TechCrunchз посиланням на лист компанії.

Поставки R1T почнуться у вересні 2021 року, а R1S – «найближчим часом». На початку 2021 року Rivian вже переносила поставки R1T з червня на липень, пише vc.ru.

Rivian хоче стати першою компанією, яка випустить електричний пікап. Ford планує випустити електропікап F-150 Lightning навесні 2022 року, Hummer – наприкінці 2021 року.

Гендиректор компанії Роберт Скаріндж повідомив, що компанія «вже зібрала сотні машин і випробувала їх у різних умовах».

У листі Скаріндж також повідомив, що в Rivian працюють вже 7000 співробітників. На заводі – дві лінії. Перша для автомобілів R1, друга – для комерційних фургонів.

Інші автовиробники теж уповільнюють виробництва через брак чіпів. Наприклад, GM збирає позашляховики без функції зарядки бездротових телефонів, повідомляє TechCrunch.

У 2019 році Rivian почала розробку електрофургонів для Amazon. Компанія замовила 100 000  таких фургонів, поставки планували почати в 2021 році. Тестування електричних фургонів пройшло в Лос-Анджелесі і Сан-Франциско.

У грудні 2019 року компанія залучила $1,3 млрд від Amazon, Ford та інших. За даними CrunchBase, з моменту заснування Rivian залучила $8,2 млрд. У лютому 2021 року Rivan почала готуватися до IPO з оцінкою в $50 млрд, повідомляли джерела Bloomberg.

У квітні 2021 року найбільші виробники чипів заявили, що дефіцит збережеться до 2022 року.

Тим часом стало відомо, що до кінця року в США з'явиться 10 нових моделей електромобілів.


Коментарі

Популярні публікації