На українських дорогах з’явилися поліцейські “фантомні патрулі“https://autotheme.info

 

18 грудня Державне агентство інфраструктурних проектів України передало Нацполіціі перші чотири кросовера Skoda Kodiaq, які чергуватимуть на дорогах в якості «фантомних» поліцейських патрулів. Про це в своєму Telegram-каналі повідомив глава Укрінфрапроекту Кирило Хомяков, пише Today.ua.



«Фантомні» поліцейські патрулі будуть під час руху вимірювати за допомогою спеціального обладнання швидкість зустрічних і попутних автомобілів, і навіть машин, які рухаються ззаду.

Крім того, поліцейські «фантоми» зможуть в автоматичному режимі перевіряти, чи знаходяться автомобілі в розшуку або чи не шукає їх власників виконавча служба.



У поліцейських «фантомів» немає розпізнавальних знаків. Проблискові маячки у них приховані. У разі фіксації перевищення швидкості екіпаж «фантомного» патруля включить проблискові маячки, зупинить порушника і оштрафує його.

Поки на українських дорогах будуть тільки чотири таких патруля, але в 2021 році, за словами Хомякова, до них додадуться ще 124 «фантома». До речі, чотири такі машини коштують 3,7 млн гривень.



https://autotheme.info

 

 

Коментарі

Популярні публікації